keNapa?

owh berserabut...assignment x ciap2. camne nak ciap bca pon x pham. waduh...smalam bkan main idea mncurah2 ke ladang gandum, skarang ...lemau... kenapa ek? cis mkin dkat hari makin jd blur... Ya Allah...erm bnyak main ni...

as usual stiap post kna ada bnda untuk d share. erm bak kata org sharing is caring... erm kenapa ssh sngt kita nk trima kekurangan/kelemahan org len? sbb fitrah kjadian m'sia sukakn kesempurnaan...sempurna pada mata m'sia yng naif. perlukah kita meletakkn kesalahan pada bahu org yg kita anggap bersalah? siapa kita?

satu lagi fitrah kejadian m'sia yg kita tak bleh nafikan dan yg kekadang kita terlupa...TAK ADA manusia yg sempurna kecuali kekasih-Nya! kenapa mesti mencari kesempurnaan dalam diri org lain sdangkan kita tahu yang kita sndiri tak sempurna? layakkah kita demand dlm soal ini? kalaulah kita boleh menerima seribu kebaikannya tanpa syarat kenapa tidak kita belajar menerima satu kekurangannya tanpa keluhan...Astaghfirullahalazim...aku adalah insan...



try utk reflex diri aku sndiri. hidup yang penuh dosa. kalaupun dikumpul seluruh gunung yg ada di dunia ini belum tentu cukup untuk menampung ketinggiannya.

perjalanan hidup yang singkat namun jauh...
kehidupan yg hanya sementara...
pinjaman semata. 

donate blood jom...alah blood ni pon bkn hak mutlak kita. buat apa nak kedekut benda yng bleh kita share. egonya kita mempertahankan apa yg bkan milik kita...

2 comments:

Realising Dreams said...

tu dio cik yah dah menitis tintanya:)
life ain't easy cik yah, humongous predicaments do come and go.. v have to accept it always and always..

hawa adam said...

tp kta x cuba utk try blajr or at least think about it...mncari kesempurnaan dlm diri mnusia yg x sempurna...never give any earn...tp nevertheless we might loss everything for it...sbb ego kita...